Спорт

Отличен старт за петобойците от „Шампион“

Написано от ПЗИНФО

Повече от успешно за петобойците на СК”Шампион” премина Държавното първенство за мъже и жени и младежи и девойки до 21 години,което се проведе в София в комплекс Академик.

Състезателите на клуба бяха най-малки по възраст в това състезание,едва 16 и 15 годишни,които добиха право за участие след силните си класирания през 2019 година.Момичетата ни в състав Юлия Спасова,Михаела Зонова и Виктория Пенева завоюваха вицешампионски титли при жени и девойки до 21.Индивидуално Михаела Зонова се класира на 3 място при девойките.Любомир Германов ,на 16 години с 3-ти резултат  при мъжете на комбинирана дисциплина се класира на 2 място при младежите ,а заедно с Емил Грозданов и Ангел Франгов спечелиха вицешампионска титла за младежи.

С тези си постижения момчетата добиха право на класиране при мъжете на втория кръг на Държавното първенство.През месец юни предстои Европейското първенство за възраст под 17 годишни и Световно първенство през октомври,за където ще е насочена подготовката на младите ни състезатели.

Те ще вземат участие и в Световната купа ,която ще се проведе в София.От тази година всички състезатели по модерен петобой в СК”Шампион’ започнаха занимания по конен спорт с треньор Валентин Георгиев.

Петата дисциплина в петобоя децата тренират на собствените на клуба коне Звезда и Група ,като СК”Шампион” е единствения клуб по модерен петобой в България  със собствена конна база и коне.

Коментари