Криминално

Откриха 28 чужденци без документи в товарен международен влак

Септември 28 чужденци, по първоначални данни сирийски граждани, са задържани тази нощ в района на жп гара – Септември. Около 2.30 часа полицейски служител от Дирекция „Жандармерия“, който охранявал района на гарата, извършвал обход на периметъра.

 

Преминавайки покрай международен товарен влак, спрял за претоварване, той чул човешка реч от единия от вагоните. Вагонът бил без нарушения на пломбажните въжета и митническите пломби. Униформеният незабавно подал сигнал на колегите си от РУ – Септември. Така било установено, че в този вагон пътуват незаконно пребиваващи на територията на страната ни чужденци. Извадени са общо 28 души – мъже, жени и деца, всички без валидни документи за самоличност.

На място са изпратени и екипи на група „Миграция“ при ОДМВР – Пазарджик, които са започнали работа с чужденците. Пристигнал е и екип на „Спешна помощ“, който е извършил първичен медицински преглед на всички. Особено внимание е обърнато на децата, тъй като са на възраст между 1 и 17 години.

Полицейските служители са извършили и щателна проверка на цялата влакова композиция и други хора не са открити.

Днес чуждите граждани ще бъдат транспортирани в специализиран дом за временно настаняване на чужденци към Дирекция „Миграция“. Работата по случая продължава.

 Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари