Общество

Отборът на ПГИМ Пазарджик спечелиха Националния кръг на Европейската олимпиада по статистика

Написано от ПЗИНФО

За поредна година отбори от ПГИМ Пазарджик с ментори Милена Гълъбинова и Албена Гълъбинова се класираха на челни места от стотици отбори от цялата страна в Националния кръг на Европейската олимпиада по статистика – на първо място в страната е отбор TEAM_PRO с членове Дарина Денкова, Кристина Тонова и Юлиана Бирова, на седмо място отбор ANDERSON с членове Петя Кафеджиева, Лилия Убинова и Виктория Кръстева, осмо място за отбор ITFUTURE с членове Михаил Павлов, Лилия Михайлова и Цветан Навущанов и други призови места.

Всяка година в нея участват най-елитните училища в България – природоматематически, математически, търговски, езикови и др. гимназии. Конкуренцията е голяма.

Отличното представяне на учениците и менторите беше приветствано от г-жа Благова – Директора на ПГИМ, която винаги подкрепя и помага за изяви на ученици и учители и създава условия за творческо развитие и професионално усъвършенстване за постигане на по-високи резултати.

В първи кръг на олимпиадата всичките 26 отбора с ментори Милена Гълъбинова и Албена Гълъбинова, представящи не само ПГИМ, но и Пазарджик, се класираха на първи и втори места с 95,6 и 100 точки от максимален брой 100 точки. Обобщавайки резултатите от първи и втори кръг комисията в състав преподаватели във ВУЗ и представители на НСИ – София обявява крайното класиране.

Отборите на ПГИМ получиха грамоти за отлично представяне, а само учениците от 12 клас – сертификат, удостоверяващ приема им с оценка Отличен 6,00 във водещи висши учебни заведения в България.

Коментари