Политика

Оставки в БСП Пазарджик?

На пощата на ПЗИНФО получихме имейл, с който ни изпращат писмо до Корнелия Нинова и други партийни ръководители в региона. То е написано още на 28 май, но стават публично достояние едва тази вечер. Публикуваме писмото без редакция, както сме го получили, заедно с още няколко регионални и национални медии:

До Председателя  на БСП

До Националния съвет на МО на БСП

До Председателя на Областният Съвет на БСП-Пазарджик

До Председателя на Общинският съвет на БСП-Пещера

До Драгомир Стойнев – водач на листа за народни представители за 46.НС

До Георги Йорданов – член на ИБ на НС на БСП

До Ленко Петканин -организатор за област Пазарджик

 

Позиция на ръководството на Младежкото

Обединение на БСП Област Пазарджик

 

Уважаема Другарко Нинова,

Уважаеми другари,

Дълго време се въздържахме да изпратим до вас тази позиция. Ние, членовете на ръководството на Младежкото обединение в Област Пазарджик, сме силно огорчени, обидени и притеснени от нападателното, неуважително и грубо отношение от страна на областният председател на БСП – Област Пазарджик, общинският председател на БСП – Пещера и кмета на Община Пещера, който е заместник-председател на Областния съвет.

По време на кампанията за 45.НС бяхме подлагани на постоянен натиск, обиди и неуважително отношение, а след четвърти април сме обект на  заплахи за изключване, обвинения, че сме работили за определени кандидати в листата, и вече на трето заседание на Областния съвет сме обвинявани несправедливо, че сме разцепвали листата, че сме записвали  разговори с цел изнудване и много други безумия. Младежкото обединение работеше главно в онлайн кампанията под ръководството на председателя на МО в гр. Пещера и добрите резултати бяха отчитани на всеки мониторинг. Направихме позитивна, обърната към младите кандидати кампания на областния председател на МО Александър Велчев. И това се видя по резултатите – той постигна личен преференциален вот, който е сериозен, и по-висок от повечето другари на предните места в листата. Освен това подпомагахме всячески водача на листата Пламен Милев и се включвахме във всички инициативи. Никога не отказахме помощ и участие в кампанията.

За съжаление, областното ръководство на БСП Пазарджик доказва, че думата „другар“ присъства в техния речник само фиктивно и я употребяват повече от лицемерно.

Ние като ръководство сме мачкани, унижавани, обиждани и заплашвани. Толерират се само младежи, които са удобни на областния председател и неговите заместници. Никой от тях не се съобразява с нас като ръководство, и всячески ни се пречи да развиваме идеите си, да работим за доброто на партията и дори да поддържаме нормални отношения с по-възрастните ни другари.

Питаме ви, нормално ли е за вас областният председател и неговите заместници да отказват срещи и да не желаят дори да разговарят с председателя на МО и младежа, член на НС на БСП? Редно ли е младежкият председател на Пещера да бъде обвиняван, спиран да работи , тъпкан и унижаван на всяко заседание на общинския съвет? Нормално ли е младежкият председател на Областният съвет винаги да бъде бетониран на единадесета позиция в листите, при отличен преференциален вот, по-добър от други хора на предна позиция и получил категорична подкрепа от МО и от всички делегати в Община Панагюрище? Редно ли е младежите винаги да бъдат използвани само и единствено за пиар и търсени за лични изгоди? Редно ли е да не бъде признавана инициативата за флашмоб на областният председател ,при положение че МО на БСП Област Пазарджик сме давани за пример в цяла България за най-добра онлайн кампания?

Убедени сме, че след тази позиция отношението от ръководствот на Областния съвет към нас ще стане още по-грубо и лошо. Ще последват заплахи, опити за дискредитиране, интриги и откровени лъжи срещу нас.

Но този път ние няма да мълчим!

Заявяваме, че Александър Велчев – председател на Областен съвет на БСП – област Пазарджик и ръководството на областния съвет на МО подаваме оставка като такива! Екатерина Кънчева, председател на МО в БСП Пещера също подава своята оставка като ообщински младежки председател. Ние няма как да продължим да работим с тези хора, които съсипват партията ни в Област Пазарджик.

В името на доброто на партията тази позиция няма да бъде  представяна в медиите, както биха направили някои другари. Ние сме част от БСП заради заветите на нашите родители, баби и дядовци. Тук сме, защото сме убедени, че БСП е единствената партия, която се грижи за младите хора. И ние никога няма да предадем БСП! Но няма да бъдем съучастници в унищожаването на БСП Пазарджик на областно ниво!

Пожелаваме успех на всички  в кампанията. Ние ще работим за повишаване резултата на БСП в областта ни, както и до сега. Но не желаем да бъдем част от предизборния щаб на областното ръководство!

Оставаме винаги верни членове на БСП!

 

Пазаржик

28.05.2021 г.

 

С Уважение

Александър Велчев –  Областен координатор на МО – БСП Област Пазарджик

Екатерина Кънчева –  заместник – председател на БСП –  Област Пазарджик, председател на МО гр.Пещера и член на НС на МО

Димитър Жилков – секретар на МО област Пазарджик, заместник-председател  на БСП –  Област Пазарджик и член на НС на МО в БСП

 

Йордан Влахов –  член на НС на БСП, заместник-председател на МО в БСП –  Област Пазарджик.

 

Коментари