Институции

Оспорвана битка в четвъртото областно състезание „Детско полицейско управление”

Написано от ПЗИНФО

Оспорваната надпревара се състоя в спортна зала „Иван Симеонов” в областния град.

В него се включиха общо 122 ученици от структурите на детските полицейски управления в региона. Гости на събитието бяха заместник-областният управител г-н Стефан Димитров, заместник-директорът на ОДМВР-Пазарджик комисар Станимир Калоферов, комисар Мария Ботева, главен инспектор Петър Петров и инспектор Ваня Славчева от Главна дирекция „Национална полиция”. Присъстваха още ръководни служители от ОДМВР-Пазарджик, ЦСПП-Пазарджик при Академията на МВР, представители на РУО, БЧК, РЗИ, Българската православна църква. В състезанието децата демонстрираха придобитите знания и умения течение на изминалата учебна година в четири основни направления:

– оказване на долекарска помощ

– теоретична подготовка

– детска полицейска лична защита

– безопасност на движението по пътищата.

В оспорваната и емоционална надпревара първото място беше спечелено от доброволците при детското полицейско управление в Панагюрище, следвани от ДПУ в Пазарджик и Пещера. Накрая всички участници получиха грамоти и много подаръци, връчени им от гостите на събитието.

През учебната 2023/2024 година на територията на областта бяха формирани пет Детски полицейски управления:

– ДПУ при СУ „Христо Ботев” гр.Септември

– ДПУ при ОУ”Христо Ботев” гр.Велинград

– ДПУ при ОУ „П.Р.Славейков”” гр. Пещера

– ДПУ при ОУ „Професор Марин Дринов” гр.Панагюрище

– ДПУ при НУ„Никола Фурнаджиев”” гр.Пазарджик.

Учениците взеха активно участие във всички заложени модули на обучение, както и в инициативата „деца обучават деца”, при която доброволците предаваха своите знания на деца от детските градини в своите градове. Специална благодарност бе изразена към ръководството на НУ ”Никола Фурнаджиев” в Пазарджик за организиране на Великденски благотворителен базар. Част от събраните средства бяха дарени на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните си задължения служители от системата на МВР.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари