Институции Общество

„Орлета“-та все пак излитат от Стадиона

Пазарджик На редовната си сесия ОбС Пазарджик прие да бъде прекратен предсрочно договорът между Общината и Детски футболен клуб „Орлета“. „За“ това решение гласуваха 27 от общинските съветници.

 

В Пленарна зала на ОбС, освен треньорският екип на клуба, присъстваха и десетки родители и близки на трениращите в клуба деца. Един от тях помоли клубът да остане на досегашното игрище още три месеца. Други напомниха работата, която са свършили да го приведат в годно за тренировки състояние.

Кметът Тодор Попов изказа съжаление, че децата се използват в тази насока. Той напомни, че е предложил на клуба игрището в кв. „Младост“, за да продължат дейността си там. Припомни и това, че още преди година е предложил на клубното ръководство, в лицето на Валентин Карагьозов, да се влее, заедно с треньори и деца в „Хебър“, който е марката на града, а Валентин Карагьозов да оглави детско-юношеската школа.  „Орлета“ е частен клуб, но заради децата ще им предоставим терен. Той се съгласи клубът да продължи да тренира на досегашното място до края на месец август, за да може през това време игрището в кв. „Младост“ да се приведе в състояние, позволяващо тренировъчен процес. Попов изрази готовност за съдействие, ако е необходимо, и за други тренировъчни терени в града, но го прави единствено заради децата, тъй като не се чувства задължен към клубното ръководство.  

Преди разглеждането на тази точка съветниците дадоха съгласие за изработване на ПУП-План за застрояване и регулация за преструктуриране на тази част от район „Младост“, в която се намира футболното игрище.

Коментари