Общество Спорт

Орлетата остават без игрище?

Пазарджик Детски футболен клуб „Орлета” е на път да остане без място за подготовка, съобщи на пресконференция треньорът Валентин Карагьозов. На 29 юни клубното ръководство е получило писмо, с което Община Пазарджик ги предизвестява, че трябва да освободят тренировъчното игрище в едномесечен срок.

 

Той добави, че за ползването на терена клубът има сключен 10-годишен договор с Общината. Не вижда основания за това. Вероятна причина според него е разминаване в стратегиите за развитие на футбола, предлагани от администрацията и клуба, а също и нежелание от страна на „Орлета” да се влее в „Хебър”. С това решение около 150 деца няма къде да тренират, а това са деца на Пазарджик, казват треньорите. А досега клубното ръководство винаги е срещало разбиране и подкрепа от Общината. „Наистина наемът за тренировъчното игрище, което ползваме е символичен, но клубът го е реновирал със собствени сили (родители, приятели) и средства (влизането на техника все пак се заплаща). Не може с лека ръка да се отхвърля седем години труд. Искаме само да ни оставят да работим спокойно и да се развиваме.”, добави Карагьозов. Получаваната от Общината субсидия едва покривала домакинските мачове на „Орлета”, а пътуванията за срещи извън Пазарджик ставали с превоз, основно от родители. Карагьозов приветства проекта „Хебър”, но сподели виждането си, че на този етап трябва да се работи само с местни треньори и играчи, а при детско-юношеските школи да има конкуренция и избор за децата.

В договора между Общината и „Орлета”няма клауза за неустойки при прекратяване. Следващата стъпка, която ще предприеме старши треньорът, е да поиска среща с кмета на община Пазарджик Тодор Попов, за да обсъдят проблема и евентуално решение.

Коментари