Общество

Орисници в МБАЛ“Хигия“ за Бабинден

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

В МБАЛ „Хигия“ бяха благословени седем момиченца и момченца, посрещнали живота в Акушеро-гинекологично отделение. Да пораснат здрави, щастливи и окрилени от мечтите си. За първи път, на специален ритуал, техни орисници в Деня на родилната помощ заедно станаха изпълнителният директор на МБАЛ „Хигия“ д-р Цветелина Спиридонова, кметът на Пазарджик Тодор Попов, областният управител Стефан Мирев, Валентина Кайтазова -началник на Регионалния инспекторат по образованието в града и говорителят на областна дирекция на МВР –Мирослав Стоянов. Своя благослов към децата отправи и секретарят на архиерейското наместничество в Пазарджик отец Стефан.

„Демографска криза за нас няма. Ето и в този момент се ражда едно прекрасно българче. Желая здраве и късмет на колегите в Акушеро-гинекологично отделение, това е тежка специалност. За разлика от всички други специалности в медицината, в тази – лекар и акушерка се борят за два живота. Уверена съм, че зад гърба ми стоят най-добрите акушер -гинеколози в областта. Следващото ми раждане ще бъде при вас“, каза изпълнителният директор на болница „Хигия“ и горда майка на 1.6-годишния Боил, д-р Цветелина Спиридонова и предизвика аплодисментите на присъстващите, и одобрителните възгласи на колегите си .“ Томас Джеферсън е казал „че колкото повече работиш, толкова повече късмет имаш“. Така че вашите успехи не са резултат на късмет, а на работа ви, каза още в поздравителното си слово в началото на тържеството д-р Спиридонова.

„Заслужавате цялата ми признателност, винаги съм засвидетелствал моето отношение към вас. Винаги съм харесвал болница “Хигия” и съм легитимирал това чрез своите действия. Защото именно вие сте хората, които даряват нов живот“, поздрави екипа на клиниката кметът на Пазарджик, Тодор Попов.

„Вашата мисия е да правите хората щастливи – с най-красивото събитие в живота – раждането на дете. Вашето призвание е едно от най-важните, нека броят на жителите на Пазарджишка област да расте „, пожела областният управител Стефан Мирев.

На хубавия професионален празник, в чест на новия живот и новото поколение, което посрещаме, своите поздравления към акушер-гинеколозите отправи и директорът на регионалния инспекторат по образованието Валентина Кайтазова. Като орисница на бебе в този ден, тя изненада и с подарък – гривничка, орисаното от нея момиченце. За труда на медиците в отделението благодари и говорителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов. „Тук проплака моят син Йоан. Най-хубавите мигове от живота ни са споделени с вас. Бъдете честити“, каза Стоянов.

За неуморния хъс в работата на колегите си, както и на ръководството на болницата за подкрепата, в празничния Бабинден благодари и началникът на отделението по Акушерство и гинекология д-р Пламен Станев. Само минути по-късно, колежката му д-р Елисавета Генчева пък влезе успешно в ролята и на водеща на тържествения ритуал по орисването на бебетата .

И за да бъде съхранена традицията за този ден, бе спазен и обичаят с измиване на ръцете на акушер-гинеколозите.

Поздравителни адреси до изпълнителния директор на болница „Хигия“ и екипа на Акушеро-гинекологично отделение, по повод Деня на родилната помощ, изпратиха директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова, директорът на РЗОК-Пазарджик Виолета Тодорова, Асоциацията на професионалистите по здравни грижи, ПП ГЕРБ – Пазарджик и др.

Коментари