Избори

Около 12.5% е избирателната активност в общината до 11 часа

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Близо 12.5% е избирателната активност в общината към 11.00 часа, показват данни на ОИК – Пазарджик. Към този час са гласували 12 085 (12.48%) от имащите право на глас 96 802 жители на общината.На територията на цялата област изборният ден е започнал в спокойна обстановка, съобщи пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Охраната на всички изборни секции в региона е поета още вчера от служители на полицията. Днес те охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда ако това е необходимо и има искане от председателя на СИК. От дирекцията напомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg , както и денонощна телефонна линия в ОДМВР-Пазарджик 034 434 323 и 034 446 256, имейл- odc.pazardzhik@mvr.bg

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност“ в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще работят в днешния ден от 8.30 до 19 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Коментари