Институции Общество

Обявиха Класа на месеца

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик

Четвърти „а” клас от СУ „Д-р Петър Берон” с класен ръководител Катя Стефанова е носител на приза „Клас на месеца” в конкурса, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви /МКБППМН/ за трета поредна година. По традиция победителят в конкурса се обявява по повод 16 ноември – Ден на толерантността.

На 15 ноември от 14.30 часа в зала „Устрем” на Младежкия дом победителите получиха грамота от името на кмета на община Пазарджик Тодор Попов и плакет. Грамота за участие бе връчена и на първи „а” клас от НУ „Васил Друмев” с класен ръководител Славяна Ранчева и на първи-втори клас от ОУ „Стефан Захариев” с класен ръководител Десислава Колибанекова. За всички ученици бяха осигурени книжки.

Пред класовете, номинирани в конкурса, бе представен филмът „Малката принцеса” като стремежът бе чрез визуалния език на киното до децата да достигнат посланията за доброто, съпричастността и човечността. Кинопрожекцията е част от програмата за кинообразование в училищата CinEd, по която работи Младежкият дом в Пазарджик.

Малката принцеса” /A Little Princess/. По едноименния детски роман (1905 г.) на американската писателка и драматург Франсис Бърнет.

Животът на Сара Крюи (Лизъл Матюс) в екзотична Индия е изпълнен с чудеса. Но любящият й баща капитан Крюи (Лиъм Кънингам) е призован в армията и Сара е изпратена в строг нюйоркски пансион – същия, в който е била и покойната й майка. За главната възпитателка г-жа Минчин (Елинор Брон), темпераментната Сара носи само неприятности. Но Сара знае, че за баща си тя винаги ще бъде неговата малка принцеса и това й дава сили. Със смелост, въображение и непринуденост тя преодолява несгодите и променя както своя живот, така и съдбите на всички около нея.

Един удивителен филм, изпълнен с магия, която стимулира въображението и вдъхновява мечтите.

Коментари