България

Объркан дядо тръгна в насрещното на магистралата, пазарджишки полицаи предотвратиха евентуален инцидент

Снимка: Мирослав Стоянов
Написано от ПЗИНФО

Благодарение на бързата и адекватна реакция на полицаи от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Пазарджик бе неутрализирана предпоставка за тежък пътен инцидент. Случая станал тази сутрин в района на АМ „Тракия“ обслужван от областната дирекция на МВР в Пазарджик.

Полицейски автопатрул извършвал редовен обход по аутобана с цел контрол над участниците в пътното движение.

В района на 69-ти километър в платното по посока за София те спрели за проверка лек автомобил. Докато траела тя органите на реда забелязали в съседното платно по посока за Бургас в скоростната лента бързо движещ се автомобил „Фиат“, но в насрещното движение.

Униформените действали светкавично, включили светлинната и звукова сигнализация на служебния автомобил и започнали да шофират успоредно с леката кола, като подавали знаци на водача да спре.

След близо три километра автомобилът бил спрян, но в скоростната лента на трасето за Бургас. Тогава двамата униформени буквално за минути преустановили цялото движение на леки и товарни автомобили в платното, за да преместят движещото се насреща возило в безопасната аварийна лента.

Оказало се, че зад волана бил 72-годишен мъж, който е от плевенското село Санадиново, но към момента живеел в брациговското село Бяга. Той бил дезориентиран, не могъл да даде смислено обяснения защо управлява колата си в насрещното движение на изключително натоварената автомагистрала „Тракия“.

Водачът е правоспособен, бил тестван с дрегер, като пробата му е отрицателна.

Съставен му е акт по Закона за движение по пътищата, а той и колата били предадени на негови близки, които да го приберат обратно в къщи.

Коментари