Институции Общество

Община Пазарджик стартира кампания „Чиста детска пролет“

Написано от ПЗИНФО

Община Пазарджик започва кампания, която си поставя за цел до първа пролет всяка деттска площадка да бъде приведена в чист и подреден вид за децата на града и селата. Това обяви кметът на града Петър Куленски.

Кампанията ще цели задаването на нов стандарт за това как се поддържат пространствата за детска игра в община Пазарджик. С това се полагат основите и на по-широка програма, с която да се подсигури и облагородяването на обособените зони за деца, и тяхната посттоянна поддръжка от екипите на общината.

Ето какво сподели кметътт Петър Куленски:

Всяко дете заслужава детство, изпълнено с много игри и забава. За целта е нужно обаче да се грижим за това всички деца да имат подходящи условия, в които да играят щастливи и безгрижни.

Ето защо обявявам началото на кампания „Чиста детска пролет“. В нейните рамки до “първа пролет” Община Пазарджик ще се погрижи всяка детска площадка в града и във всяко едно село да бъде почистена. Така ще подсигурим още от началото на пролетта, когато времето ще позволи все по-често излизане навън, децата ни да могат да играят в чиста и подредена среда.

С това ще положим основите и на по-широка програма, с която да подсигурим и облагородяването на обособените зони за детска игра, и постоянната им поддръжка в прилежен вид. Заедно с кметовете на населени места ще постигнем нов стандарт на поведение от страна на общината, който да поддържа стриктно и качествено обособените площадки за детска игра навсякъде, без значение от това дали е в града или в селата. Включвам се лично в осъществяването на случайни проверки, с което да подсигурим нови нива на контрол за това в какви условия играят децата ни. А условията за децата ни са от първостепенна важност за нас.

Чистотата на града във всичките ѝ измерения е абсолютно право на всеки един жител и следва да се постига със засилен контрол от страна на институцията. Това е и фокус на нашето управление. В същото време обаче всички ние, като общество, трябва да се стремим да оставяме чисто след себе си. Вярвам, че един чист, подреден Пазарджик, с чисти и поддържани улици, създава комфорт, удоволствие, удовлетворение от избора ти да живееш точно там. Искам да постигнем това за Пазарджик, за да дадем нов тласък на развитието на общината ни.

 

 

 

 

 

Коментари