Институции Общество

Община Пазарджик подмени сенници на Градския пазар – проектът за цялостен ремонт не среща одобрение

Пазарджик В края на миналия месец Община Пазарджик извърши подмяна на сенници от покривната конструкция на градския пазар. Монтирани са 250 квадратни метра пвц плат в бяло и зелено райе. Подмяната стана наложителна поради износването, избеляването от слънцето и разкъсването от вятъра на старите, което затрудняваше дейността на търговците и нарушаваше естетичния вид на тържището.

Следващият етап от частичното реновиране предвижда подобряване на зоната с търговците на цветя, която няма да промени местоположението си, но ще направи по-красива и удобна тази част от пазара.

 

––––––––––––-

За цялостната реконструкция на Градския пазар Община Пазарджик изработи цялостен идеен проект. Предложението на администрацията и кмета Тодор Попов обаче не срещна одобрението на работещите на пазара, включително и под найлоновите конструкции за продажба на цветя, а така също и на част от обществеността. В резултат – проектът остана нереализиран.

Това налага периодично да се извършват ремонти и частични подобрения на вече съществуващата среда и покривни конструкции.

Община Пазарджик

Коментари