Институции Любопитно Общество

Община Пазарджик кани всички именици на откриването на най-високия светски монумент на Светите равноапостоли Константин и Елена!

Написано от ПЗИНФО

По повод Деня на Светите Равноапостоли Константин и Елена в Пазарджик ще бъде открит 17-метров монумент на Равноаспотолите. Тържественото събитие ще се състои на 20-и май /събота/ от 18:30 часа в парк “Балона”.

Официалното откриване ще бъде съпроводено от Националната гвардейска част и Представителен ансамбъл на въоръжените сили. За празнуващите ще пеят Маргарита Хранова, Росица Кирилова и Гергана Николаева. Програмата включва още Формация „Армейска песен“, Фолклорна формация „Ладена“, Танцова формация „Алгара“, Вили Станева, Съни, Таня Дупаринова, Райко Кирилов, Надя Казакова и Веселин Вачев.

Монументът, заедно с фундаментите, ще бъде висок 17 метра и ще бъде изграден изцяло с дарения.

Светите равноапостоли цар Константин и царица Елена са закрилниците на град Пазарджик и затова 21-ви май е избран за Празник на Пазарджик.

Община Пазарджик кани всички с имената Константин, Костадин, Константина, Костадинa, Динкo, Динка, Елена, Елеонора, Ели и Еленкo на тържеството в навечерието на 21-ви май, за да открием заедно монумента на Светите Равноапостоли.

 

 

Коментари