Институции

Община Пазарджик: Изтече срокът на мерките за облекчение на гражданите в карантинния период

Написано от ПЗИНФО

По предложение на кмета на общината Тодор Попов и с решение на Общинския съвет, за срока на извънредното положение бяха въведени редица мерки за облекчение на гражданите на община Пазарджик в карантинния период, който изтича днес – 13 май.
От утре – 14 май, се възстановява платеното паркиране на всички общински паркинги и местата с действие на Синята зона, след отмяната на карантинния период.
Платено ще бъдат паркирането и престоя на паркингите на Градския пазар, зад ДКТ „Константин Величков“ и при сградата на Общинска администрация. Заплащането ще продължи, както до сега, по установения ред и такси.
Припомняме, че за облекчение на търговците, които са наематели на общински обекти, за времето за извънредното положение, Община Пазарджик освободи от заплащане на наем, с цел подкрепа на местния бизнес, върху който мерките за справяне с разпространението на COVID-19, оказаха най-сериозни негативни последици. Това облекчение на територията на община Пазарджик бе в сила за целия срок на действие на въведеното извънредното положение, изтичащо днес.
“Ръководството на Община Пазарджик въведе посочените облекчения с разбирането, че периодът на извънредно положение е тежък за всички. Нека всички проявяваме необходимото разбиране, нека бъдем човечни в отношението си един към друг, но и заедно с това, стриктно да спазваме ограниченията. Молим за Вашето разбиране и съдействие! Да бъдем отговорни и да се пазим взаимно!”, призова Тодор Попов през месец март.

Коментари