Институции

Община Пазарджик започва обновяването на парка от моста на Марица до „Балона“

Написано от ПЗИНФО

Ще бъде изградена цветна градина, ще се подновят алеите, ще бъде обновено осветлението

След реновирането на Зоната на здравето и след като започнахме ремонта на „Балона“, няма как да оставим този терен от парка в това му състояние – като кръпка, затова от следващата седмица започваме реновирането му. Ще започнем с изсичането на всички самораслеци, така че тук да останат само дървета и трева – т.нар. английски парк. Шадраванът ще бъде запръстен и ще го направим цветна градина, около нея ще има красиви пейки, ще сложим и детска площадка, за да е уютно за майките, които могат да ползват тази територия.“, съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Обновяването на района ще включва и двете алеи – едната, която идва от самия пешеходен мост и излиза на улицата, и другата, която минава от другата страна на тази територия и се включва в пространството, което води към Балона. Те ще бъдат с нови настилки и подходи, за да стане наистина красиво, удобно и естетично – такова, каквото заслужаваме. Ще реновираме цялото парково осветление, ще окастрим дърветата.“, обяви още Попов.

Всички дейности ще бъдат финансирани от общинския бюджет. „Ние сме показали, че с малко средства правим много неща, защото дейностите се извършват от общинските мероприятия – „Жилфонд“ и „Пазара“, така че озеленяването, затревяването и зацветяването ще е от „Пазара“, а нивелацията и реновацията на пътеките ще е от „Жилфонд“, т.е. с финансови средства ще осигурим само осветлението, което се поддържа от обслужващата ни фирма „Венит“.

Дейностите по обновяването на парка ще започнат от почистването на избуялата растителност. „Ще се погрижим за дърветата – изсъхналите ще бъдат премахнати, ще засадим нови млади дървета, ще бъдат оправени алеите. Този парк е изключително проходим – много хора минават, отивайки на работа към промишлената зона. Така ще се свърже целият комплекс – Зоната на здравето, Басейна и „Балона“, с града, като паркът ще бъде част от този хубав спортен комплекс, заяви управителят на БМ „СУОПКД – Пазара“ Стоимен Спасов, на когото са възложени голяма част от дейностите по обновяването на територията от моста на Марица до „Балона“.

„Още малко търпение и след около месец-два, заедно с откриването на комплекса този парк ще бъде готов и това ще стане красиво и приветливо място, с което всички да се гордеем. Тук ще бъде едно пространство, което жителите в тази част на града отдавна заслужават“, коментира кметът Тодор Попов.

Коментари