Спорт

Община Пазарджик връчи парични премии на спортистите-медалисти през последните месеци

Написано от ПЗИНФО

При откриване на Зоната на здравето бе извършена и традиционната церемония по награждаване на успешните спортисти. Кметът Тодор Попов и министърът на спорта Красен Кралев връчиха парична премия от 1000 лв получиха националните шампиони по волейбол – баскетболен спортен клуб „Хебър“, а премия от 500 лв получи „Бадминтон скуош клуб – Пазарджик“, които са шампиони на държавното отборно първенство за жени.

Премии от 100 лв получиха:

Михаела Стефанова от „Пентатлон“ – фехтовка,

Васил Попов от „Печенеги“ – колоездене,

Кристияна Димова от „Печенеги“ –   колоездене,

Никол Колишева – „Печенеги“ – колоездене

Александър Рибников от СК „Спартак“

Димитър Шулеков от СК „Спартак“

Васил Чуков от СК „Спартак“

Иван Стоев от СК „Кодокан“ – самбо

А кметът Тодор Попов припомни: Имаме 36 клуба, които развиват 28 вида спорт и всяка година те получават субсидия, която им позволява пълна обезпеченост. Затова сме спечелили за миналата година над 1850 медала от държавни, балкански и европейски първенства. Има с какво да се гордеем, но винаги може и по-добре. Вървим в правилната посока и съм сигурен, че в следващите години ще имаме още повече поводи за гордост. Ние винаги сме давали добър пример, и сега е така – когато местната власт и централната вървят ръка за ръка и си помагат, се постигат добри резултатите. Защото политиката е резултативна дейност! И резултатите се виждат – градът ни се развива икономически успешно, градът ни се развива културно успешно, спортът се развива успешно, откриват се нови фирми и работни места, утре ще открием нов обект – Практикер, градът се развива успешно“.

В знак на благодарност спортните клубове, които завоюваха купи през последните няколко месеца – баскетболният „Хебър“ и „Бадминтон скуош клуб-Пазарджик“ подариха на кмета клубните си купи и медали.

Коментари