Институции

Общината получи дарението за Црънча и „Хебър“

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик
Договорът за дарение на стойност 700 хиляди лева за местната власт в Пазарджик, които да се използват за изграждането на горски парк и благоустрояване на село Црънча и за волейболния клуб „Хебър“ вече е факт.
Това съобщи кметът Тодор Попов и уточни, че сумата вече е преведена по сметката на Община Пазарджик.
Дарението от народния представител Делян Пеевски, ще бъде разпределено по равно за село Црънча и за волейболния клуб „Хебър“, така както бе обявено в началото на месеца. Той дари безвъзмездно чрез компанията „Интръст“ 700 000 лева на община Пазарджик – 350 000 за парк на селото, който да носи името на Свети Георги и 350 000 за пазарджишкия волейболен отбор „Хебър“.
„Финализирането на договора с нашия дарител, с когото сме уточнили всички подробности, ни дава път да започнем да работим по волята на дарителя и исканията на хората от Црънча. Т.е. да проектираме изпълнението дейностите, на базата на желанието на жителите на селото и веднага след това да се заемем с реализацията. Днес имам среща с кмета на Црънча, който ще ме информира за това, какво искат да бъде направено в селото, което е много важно. Започваме да работим по изграждането на парка и благоустрояването на всичко, което желаят хората.“, съобщи кметът Тодор Попов.
„До края на седмицата ще бъде преведена и сумата по сметката на клуба, за да могат да ги ползват за издръжката и разбира се за всички дейности свързани с това ние да имаме един убедителен, дееспособен и добър отбор, както до сега. И разбира се едно голямо благодаря от името на момчетата“, каза кметът Тодор Попов.
„Още веднъж искам да благодаря на г-н Делян Пеевски за този жест, той е високо оценен от мен и от всички жители на община Пазарджик, от жителите на село Црънча и от волейболния ни тим, защото такова нещо до сега в България не е правено. Това трябва да бъде един добър пример за всички, който дай Боже да бъде последван от още много хора. Така, че днешният ден е един хубав ден за община Пазарджик.“, сподели кметът на Пазарджик.

Коментари