Политика

Обществено обсъждане в петък и консултации преди гласуването за забрана на закритите с покривала лица

Пазарджик Обществено обсъждане на забраната за носене на облекло, покриващо лицето, ще  има в петък в залата на ОбС от 10.30 часа. Това каза каза общинският съветник Благо Петров по повод внесено от НФСБ предложение за промяна на Наредбата за обществения ред в тази насока.

На 8 април сме внесли предложението си в ОбС, като то касае забрана на облекла, покриващи лицето, на публични и обществени места, каза Петров. Той уточни, че под публични места имат предвид не само общински и държавни институции, а и магазини, паркове, тротоари и т.н. „С учудване разбрах, че на 12 април кметът е внесъл същото предложение, но касаещо само общински и държавни институции. Не разбирам защо, след като това се съдържа и в нашето предложение.“, каза Петров. И добави: „И защо само в институции – на останалите места хората не заслужават ли сигурност? Като желаят да носят такива облекла, нека го правят в домовете си“. Той добави, че появата на такива облекла през последните години не е изненада, а е очаквано, като припомни не толкова далечната 2003 година и организацията „Халифат“ в кв. „Изток“, шумовият терор от тържествата – все неща, дали чувство на безнаказаност сред обитателите на квартала.

Благо Петров добави, че на предстоящата в в края на месеца сесия на ОбС ще гласува въздържал се на предложението на кмета, но са отворени за консултации с него.

Коментари