Институции

Областно състезание по военно-спортни дисциплини за ученици се провежда в ЦСПП Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Състезание по военно-спортни дисциплини се провежда в Центъра за специализация и професионална подготовка в град Пазарджик от 8 до 16 май. Стартът бе даден от началника на Военно окръжие II степен – Пазарджик – подполковник Петър Петров. На церемонията присъстваха главният секретар на Областна администрация Пазарджик Светлан Карталов, директорът на ЦСПП Пазарджик – комисар Георги Гайков, представители на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва.

Участие са заявили 17 отбора с ученици от 10-ти клас от средни училища в област Пазарджик. Състезанието е под патронажа на Областния управител, организира се от Военно окръжие Пазарджик в партньорство със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Регионалното управление на образованието и ЦСПП Пазарджик.

Дисциплините, в които учениците ще премерят сили и умения, са: крос 600 м. момчета и 300 м. момичета; хвърляне на учебна граната в цел; стрелба с пневматична пушка от 5 изстрела.

Областното състезание по военно-спортни дисциплини се провежда за десети пореден път в чест на 6 май – „Гергьовден“ – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Награждаването на отборните и индивидуални победители ще се проведе традиционно пред паметника на 27 Чепински полк в Пазарджик в края на м. май.

Коментари