Институции Общество

Областният управител Стефан Мирев бе гост на отчетено-изборното събрание на СЛРД „Сокол – 1893“ Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Ловци и рибари от община Пазарджик се събраха днес в зала „Маестро Георги Атанасов“, където се провежда отчетено-изборното събрание на сдружението. Областният управител Стефан Мирев поздрави председателят на организацията Евгени Абаджиев, управителния съвет и всички членове на ловно-рибарското сдружение, които с дейността си през годините са допринесли за неговото утвърждаване и развитие. Мирев благодари за доброто партньорство и допълни, че ролята на ловците е решаваща за ограничаване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете в полските и горски територии на област Пазарджик.

„Надявам се и занапред да бъдете все така активни за съхраняване и стимулиране на природното многообразие, а с дейността си да заемате водеща роля в организираната ловна и риболовна общност в страната. Имате пълната ми подкрепа. “ Каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев и пожела здраве, успехи и наслука през новия риболовен сезон.
Членовете на СЛРД“ Сокол – 1893″ избират днес председател, нов управителен съвет и нов контролен съвет след изтичане на четири годишния мандат на ръководството.

Пазарджишкото сдружение „Сокол – 1893“ е едно от най-многобройните в страната. В него членуват около 1400 ловци и над 1000 риболовци. 25 са ловно-рибарските дружини в община Пазарджик, има и една дамска риболовна дружинка с името „Русалка“. След проведения избор за председател беше преизбран Евгени Абаджиев, който ще продължи да ръководи СЛРД „Сокол“ за трети пореден мандат.
Гости на отчетено-изборното събрание бяха директорът на РДГ Пазарджик – инж. Ангел Кузманов, представителят на Съюза на ловците и риболовци те в България – Борислав Белчев, председатели на ловно рибарски сдружения от страната.

Коментари