Институции

Областният управител подаде оставка

Написано от ПЗИНФО

Това става ясно от текст, който Трендафил Величков е публикувал в профила си във Фейсбук. Ето и пълният текст на писмото, което е изпратил до премиера акад. Николай Денков:

ДО

АКАД. НИКОЛАЙ ДЕНКОВ

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА

МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

СОФИЯ

УВАЖАЕМИ АКАДЕМИК ДЕНКОВ,

Моля на първото за тази седмица заседание на Министерски съвет да внесете и приемете оставката ми като областен управител на област с административен център град Пазарджик.

Мотивите ми са продиктувани от разбиранията ми за политика и политически процес.

За повече от двадесет години обществена и политическа дейност знам , че политика се прави с чиста идеология, морал, кауза и екип.

Не считам, че политическите ми разбирания, идеологията, каузите, в които вярвам, и за които работя, както и моралът ми, имат нещо общо с Вашите и тези на политическите партии, които представлявате! Нещо повече – диаметрално противоположни са.

Считам, че е невъзможно да продължа да изпълнявам задълженията си по закон, като член и ръководител на политически кабинет, провеждащ държавната политика в областта, в изпълнение на поставени стратегически цели и приоритети от програмата на председателствания от Вас Министерски съвет.

Редно е да натоварите с тази задача човек, близък до Вашата идеология и споделящ Вашите възгледи.

Използвам случая да изразя благодарността си към Президента на Република България, ген. Румен Радев, към господин Гълъб Донев и ръководения от него екип на Министерски съвет, както за доверието, гласувано на мен и екипа ми, така и за постигнатото за България и област Пазарджик .

Убеден съм, че заедно с тях, като екип, преведохме успешно страната през вътрешнополитическите и външнополитическите бури и я запазихме мирна, спокойна и демократична .

Благодарен съм и на кметовете на общини, на общинските съветници, на служителите в държавната и общински администрации, на доброволците и гражданите на област Пазарджик, с които заедно постигнахме много и в този, за мен втори, мандат на областен управител!

 

Оставам с уважение и се надявам молбата ми да бъде уважена незабавно, като Ви желая да опазите Родината мирна, демократична и горда!

ТРЕНДАФИЛ ВЕЛИЧКОВ

Областен управител

Коментари