Институции

Областният управител откри новата учебна година в СУ „Александър Иванов – Чапай“ в Белово

Написано от ПЗИНФО

С посрещане на училищното знаме и националния химн на Република България стартира тържествената церемония по откриване на новата 2020/2021 учебна година в Средно училище „Александър Иванов – Чапай“ гр. Белово.

Първото приветствие бе на директора на училището Спаска Кузманова. Областният управител Стефан Мирев благодари на училищното ръководство за поканата да присъства на празника и отправи поздрав към учителите, учениците, родителите и гостите, изпълнили училищния двор.
„Днес е вълнуващ ден за всяко българско семейство. Първият училищен звънец отново събира малки и големи в любимото училище. Радвам се да видя реновираната сграда, добрата база, която дава възможности за обучение, професионална практика, спорт и любими занимания в свободното време. Гордейте се и пазете, това което имате, защото училището е мястото, което гради личностите на нашето бъдеще“, каза в приветствието си Стефан Мирев. На първокласниците той пожела да бъдат смели, упорити и да следват мечтите си. На всички ученици нови стремежи и победи, с които да радват своите учители и родители. Отправи и думи на благодарност към учители за неуморния труд, който влагат ежедневно в своята работа. Областният управител изрази увереност, че противоепидемичните мерки ще бъдат спазвани стриктно в училищната среда.
Гости на тържеството бяха зам.-министърът на младежта и спорта Николай Павлов, кметът на община Белово Костадин Варев, председателят на общински съвет Белово Стефан Якимов. Представители на РУО Пазарджик и общинска администрация Белово.
Пъстри балони полетяха в небето на финала на богата празнична програма. По традиция първи в училището влязоха първокласниците.

Коментари