Избори Институции

Областният управител на Пазарджик проведе работна среща с институциите, ангажирани с организирането и провеждането на изборите на 29 октомври

Написано от ПЗИНФО

Организационно-техническата подготовка за предстоящите местните избори на 29 октомври в област Пазарджик се извършва в определените срокове, съгласно указанията на Централната избирателна комисия и администрацията на Министерски съвет. Това обобщи след проведената среща областният управител на Пазарджик Валентина Кайтазова. В нея участваха зам.-областният управител Стефан Димитров, главният секретар на Областна администрация Пазарджик Светлан Карталов, ръководителите на ОДМВР, РДПБЗН, РУО, РЗИ, ТДНС Пазарджик, представители на общинските администрации и на 12-те Общински избирателни комисии в областта.

По данни на РЗИ Пазарджик епидемичната обстановка в момента е спокойна, не се налага въвеждането на допълнителни мерки. Препоръката на здравните власти е да се извършва периодично дезинфекция и проветряване на изборните помещения. Служителите на РДПБЗН и ОДМВР Пазарджик са извършили  охранително обследване и проверка на всички места, които са определени за секционни и общински избирателни комисии, с цел осигуряване на пожарната безопасност. Предвидено е резервно електрическо захранване с генератори в изборните помещения.

По предварително разработен график и под охрана на МВР, на общините ще  бъдат предоставени изборните бюлетини и протоколи, а Секционните избирателни комисии ще получат специализираните устройства за машинно гласуване.

От страна на Областна администрация Пазарджик днес на общините бяха предоставени: чували за съхранение на книжа и материали, пликове за печати, кутии за отрязъци на бюлетини, методически указания за СИК и машини за демонстрационно гласуване. От утре, 21 октомври, започва обучението на членовете на СИК от съответната ОИК по общини.

Коментари