Институции

Областният управител назначи експертна комисия за Момина клисура

Написано от Вера Велева

Момина Клисура

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев назначи експертна комисия, която утре ще извърши проверка на мястото на обявеното частично бедствено положение от кмета на община Белово на 28.01.2019г. – ляв устой на моста на р. Марица, свързващ кв. „Дунева махала“ с центъра на с. Момина клисура.

В състава на комисията са включени представители на: Областна администрация Пазарджик, РД ПБЗН Пазарджик, Басейнова дирекция „Източно беломорски район“ Пловдив, Регионален отдел национален строителен контрол – Пазарджик. След извършването на проверката, комисията ще даде становище, дали е необходимо да бъде удължен срокът на действие на обявеното частично бедствено положение.

Днес областният управител Стефан Мирев посети на място квартал „Дуневата махала“ в с. Момина Клисура, където мостът на р. Марица е основна пътна връзка на живеещите в квартала с центъра на с. Момина клисура.

Назначената комисия е във връзка с искането на община Белово, областният управител на Пазарджик да съгласува удължаване на частично обявеното бедствено положение.

Коментари