България Избори Институции

Областният управител Иван Васев обсъди с РИК Пазарджик организацията на изборите

Написано от ПЗИНФО

На работна среща с ръководството и състава на РИК Пазарджик областният управител Иван Васев обсъди текущи въпроси, свързани с организационно-техническата подготовка на изборния процес в област Пазарджик за предстоящите избори на 14 ноември.

Работим в добър синхрон и взаимодействие, дейността на РИК е изцяло подсигурена, каза областният управител и допълни, че в следващите дни ще посети всички кметове на общини в областта, с които ще обсъди организацията и провеждането на изборите, взаимодействието с МВР и РЗИ, предвид сложната епидемична обстановка.

От страна на РИК Пазарджик се изготвя график за провеждане на пробното гласуване и разяснителната кампания сред избирателите. 10 машини, колкото бяха поискани от ЦИК, вече са разпределени по общините, за да започне тестово гласуване.

Очакват се указанията на ЦИК за обучението, което РИК трябва да проведе на членовете на СИК в областта. Продължава разпределението на изборни книжа и материали от Областна администрация на общинските администрации. Издадена е Заповед на областния управител за определяне на помещения в общините за съхранение на бюлетини.

Непосредствено преди изборите ще се състои отново работна среща със секретарите на общини, пряко ангажирани в изборния процес, МВР, РЗИ, РИК, Информационно обслужване, на която ще се коментира алгоритъм за приемането на изборните книжа в РИК, в изборната нощ.

Коментари