Институции Общество

Областният управител даде старт на състезанието по военно-спортни дисциплини

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Състезание по военно-спортни дисциплини се провежда в Центъра за специализация и професионална подготовка в град Пазарджик от 8 до 14 май. Участие са заявили 21 отбора с ученици от 10-ти клас от средни училища в област Пазарджик. Състезанието е под патронажа на Областния управител, организира се от Военно окръжие Пазарджик в партньорство със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Регионалното управление на образованието и ЦСПП Пазарджик.

 

„Чест е за мен да приветствам участниците в състезанията по военно-приложни дисциплини, посветени на 6 май – Ден на храбростта и професионален празник на Българската армия, както и всички организатори благодарение, на които тези състезания са факт вече осма поредна година“, каза при откриването на спортната проявата Стефан Мирев. Приветствие към участниците поднесе и началникът на Военно окръжие Пазарджик подп. Петър Петров.

Дисциплините, в които учениците ще премерят сили и умения, са: крос 600 м момчета и 300 м момичета; хвърляне на учебна граната в цел; стрелба с пневматична пушка от 5 изстрела.

Награждаването на отборните и индивидуални победители ще се проведе традиционно пред паметника на 27 Чепински полк в Пазарджик.

Коментари