Институции Общество

Областният управител Гинче Караминова се включи в маратон на четенето в детска градина Здравец

Пазарджик Във втория ден от националната седмица на четенето, чийто домакин е Пазарджик, областният управител Гинче Караминова участва в маратон на четенето в детска градина „Здравец”. Пред малчуганите от четвърта подготвителна група, Гинче Караминова прочете приказката за добрите стопани Мързелан и Мързеланка от Асен Разцветников.

 

В рамките на националната седмица, маратон на четенето се проведe във всички детски градини и училища, като публични личности четат или представят пред децата и учениците приказки или разкази от български автори. Четене на приказки се проведе във всички трети и четвърти групи на детска градина „Здравец”, сподели директорът на детското заведение Веска Ненчева. Областният управител Гинче Караминова благодари за поканата да участва в четенето и пожела на децата да откриват всеки ден нови приказни герои.

През втория ден на кампанията са предвидени различни прояви, сред които информационни срещи с родители за подкрепа на деца и ученици, които имат проблеми в езиковото развитие. Срещите се провеждат в НУ „Г. Раковски” в Пазарджик и в Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – град Пазарджик. Инициативите „Нашата библиотека“ – в детските градини и училищата за подаряване и размяна на книги и „Детската библиотека – приказна чуднотека“ – посещения на деца и ученици в библиотеките.

От 10 до 14 октомври 2016 г. Министерството на образованието и науката провежда за втора поредна година Национална седмица на четенето в изпълнение на  Плана за действие към Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020 г.). Регионалното управление на образованието – Пазарджик, е официален домакин на събитието тази година.

Коментари