Институции Общество

Областният управителСтефан Мирев се срещна с членовете на ловно-рибарските сдружения в областта

Написано от ПЗИНФО

За 45-и път Ловно-рибарските сдружения от Пазарджишка област отпразнуваха Деня на рибаря – Никулден, по стар стил. Домакин на тържеството бяха членовете на ЛРС „Сокол 1893” в Пазарджик, а на него присъстваха щатните състави и представители на УС на: ЛРС- Батак, ЛРС – Велинград, ЛРС „Глиган” – Панагюрище, ЛРС „Марица 1999” – Септември и ЛРС в Пещера.
Областният управител Стефан Мирев поздрави членовете на ловно-рибарските сдружения:
„В навечерието на най-светлите празници желая здраве на вас и вашите семейства, както и една успешна година, в която да имате много повече поводи за радост и щастливи моменти. Използвам случая да ви благодаря за доброто взаимодействие с областна администрация Пазарджик, за вашето активно включване в изпълнението на мерките за безопасност при борбата с АСЧ, за борбата с бракониерството, за опазването на околната среда. Вярвам, че и занапред ще бъдете все така задружни и обединени както тази вечер и ще провеждаме заедно още много съвместни инициативи“, каза в приветствието си Стефан Мирев.
Своите поздрави към всички присъстващи отправи председателят на УС на сдружението домакин Евгени Абаджиев: „Този празник е възникнал, когато всички сегашни дружества са били едно цяло с център Пазарджик, но дори сега, когато в областта сме 6 сдружения спокойно мога да кажа, че като защита на интересите, като начин на приемане на нашия спорт и опазването на рибата и дивеча ние всички сме едно цяло и това е нещото, което много ме радва.“
Специален гост на събитието бе и директорът на ДГС – Пазарджик Гаврил Рангелов. Един от доайените в ловно-рибарското движение в региона, председателят на ЛРС- Септември Стоян Серев, подари на организацията домакин балерефна картина с платноход.

Коментари