Институции Общество

Областният подкрепи искането на кмета сградата на бившия колеж да се прехвърли на Общината

Пазарджик Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев е подкрепил пред МРРБ искането на кмета на общината Тодор Попов за прехвърляне  в собственост на община Пазарджик на целия имот (учебен корпус, общежитие, физкултурен салон) на бившия Педагогически колеж към ПУ „Паисий Хилендарски“.

 

Идеята, която вече беше обсъждана, е имотът да се предостави на училище „Д-р Петър Берон“, което ще осигури допълнителни учебни помещения и сгради, за да се осигури едносменен учебно възпитателен процес на учениците му.

Междувременно, с договор за безвъзмездно право на управление, областният управител предостави на Община Пазарджик сградата на общежитието на бившия колеж за срок от два месеца, или до 1 март. Сградата е масивна на шест етажа и по искане на община Пазарджик, част от нея ще бъде използвана за спешно настаняване на учениците, ползващи общежитието на Средно училище „Георги Бенковски“. Там в момента текат ремонтни дейности. От 08.01.2018г., около 80 ученици от различни училища вече са настанени в общежитието на бившия колеж.

Съгласно сключения договор, сградата може да се ползва само и единствено за общежитие.

Коментари