Институции

Областна администрация със специална грамота за пътна безопасност

Пазарджик На специална церемония в хотел Балкан – Шератон София, организирана от фондация „Годишни награди за пътна безопасност ”, Областна администрация Пазарджик беше отличена със специална грамота „Активност в пътната безопасност” за успешно реализираната акция „Погледни” на територията на област Пазарджик.

 

Наградата беше връчена на зам.-областния управител и председател на Областната комисия по безопасност на движението – Стефан Мирев от секретаря на Държавната консултативна комисия по безопасност на движението – Алекси Кисяков. На церемонията присъстваха учители и директори на детски градини и училища от област Пазарджик, участвали в дейности по пътна безопасност през годината. Зам.-областният управител Стефан Мирев благодари за наградата и допълни, че тя е признание за всички местни и образователни институции, които работят активно в областта на безопасността на движението, повишаване на културата на пътя и предотвратяване на пътно транспортните произшествия. 

Акция „Погледни” се организира от Областната комисия по безопасност на движението. В нея участваха представители на общините, сектор „Пътна полиция”, училища и детски градини. В рамките на инициативата за пътна безопасност, надписът „Погледни” беше поставен на 13 пешеходни пътеки в района на училища и натоварени кръстовища в седем общини на областта, в селата Сестримо и Аканджиево бяха изградени изцяло нови пешеходни пътеки. Основната цел е създаване на навик за пресичане със задължително поглеждане по посока на движението и подобряване безопасността на движението на пешеходците в населените места.

Коментари