Криминално

Обвиненият за двойното убийство на ул. „Дунав“ остава в ареста

Пазарджик Задържаният за двойното убийство на ул. „Дунав“ на 5 ноември Иван Николов остава в ареста. Той ще бъде настанен в специализирано лечебно заведение при затвора в Ловеч. За това апелира и служебният му защитник, адвокат Иван Главчев. Обвиняемият също се съгласи с мярката. В съдебната зала днес присъстваше сериозна охрана, а веригите на ръцете и краката му не бяха свалени и по време на съдебното заседание.

 

Защитникът е на мнение, че проблемите на Иван съвсем не са от днес и той отдавна има нужда от лечение. Наркозависим (хероин) е от 2002 г., а от 2009 г. е на метадон. „Няма как да мине по този път без да разговаря поне с един лекар. Няма как и никой да не забележи състоянието му. Многото проблеми в заключението на медиците след задържането не може да са се появили изведнъж. Веднъж казва, че е убил над 10 души, после се връща в настоящето.“, коментира Главчев.

За инцидента от 5 ноември Николов е разказал, че е излязъл с мисълта да убива роми. Взел най-дългия нож и влязъл в първата къща, където познавал живеещата, но жената не била в къщи. Шут във вратата на следващата къща, където заварил непознатите до момента дядо и баба (Асен и Василка). Убил него, след като тя се развикала последвал удар и по нея. Изнесъл тялото на Асен навън, за да го видят. На следващия ден, след като никой не отишъл да го арестува, излязъл с въздушната пушка и стрелял. Същият ден му беше повдигнато обвинение за убийствата на Асен и Василка по най-тежката квалификация, предвиждаща лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Коментари