Криминално

Обвинение и защита поискаха задържан да остане в ареста

Пазарджик, Велинград

Обвинение и защита поискаха днес от съда задържания преди дни заради и обвинен в опит за убийство Николай Якимов да остане в ареста.

Якимов е привлечен като обвиняем за това, че на 12 юли 2015 г. във Велинград е направил опит да умъртви Христо Първановски. Последният е прострелян с пушка в крака. Якимов е едва 22 годишен, и е осъждан 26 пъти за кражби и за закана с убийство. Последното си наказание е изтърпял на 10 март 2015 г. Според обвинението в лицето на прокурор Васил Малинов, по настоящия случай са налице, че Якимов е извършител на престъплението, за което е задържан, а също има опасност да се укрие, поради което беше поискано налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Защитата на задържания, адвокат Хрисчев, изрази мнение, че за неговата безопасност е по-добре той да остане в ареста. Адвокатът изрази мнение, че в случая се касае за нещастен случай или действия при неизбежна самоотбрана, но не и за опит за убийство, каквото е обвинението. Според адвоката, производството е в компетенциите на Районна прокуратура Велинград.

С решението си съдът остави задържания в ареста, като изпълнението е незабавно. Мярката може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Пловдив.

Коментари