Култура Общество

Утре Пазарджик е „Нощ на литературата“

Томбола с награди очаква ще завърши "Нощ на литературата"

Пазарджик За първи път в Пазарджик, утре, 10 май, ще се проведе „Нощ на литературата“, съобщи кметът Тодор Попов на редовната си пресконференция. В проявата ще бъдат представени произведения от съвременната европейска литература.

 

Популярни личности от град, на всеки половин час, между 18.00 и 22.00 часа, ще четат откъси от различни европейски произведения в подбрани читателски „гнезда“. Локациите са: Община Пазарджик, Лапидариума в сградата на Регионален исторически музей и ХГ „Станислав Доспевски“, „КнигАрт“ кафе, галерия „Георги Машев“, кафе-клуб „Инфо“ и „Бар без име“. През тази година избраните европейски произведения са норвежка, белгийска, испанска, руска, исландска и финландска литература.

Томбола с награди очаква слушателите, които са успели да присъстват на четенето във всичките 6 локации. След прочита на всеки откъс те ще могат да получат карта с печат от съответното читателско „гнездо“.

„Нощ на литературата“ се провежда ежегодно в цяла Европа и цели да популяризира съвременната европейска литература. Организатори в Пазарджик са Съвета за младежка политика, Община Пазарджик и Чешкия културен център. В България домакини на „Нощ на литературата“, освен Пазарджик, ще бъдат още Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Коментари