Общество

Ново отделение отвори врати в МБАЛ „Хигия“

Пазарджик

МБАЛ „Хигия“ АД разширява дейността си с откриване на Ортопедично отделение – трето ниво на компетентност. Новата структура има пълна осигуреност с най-съвременна медицинска апаратура. Това дава възможност за осъществяване на пълния вид и обем на дейностите по медицинската специалност „Ортопедия и травматология“. С разкриване на новото отделение по ортопедия и травматология  постигнахме и една важна за нас цел – затваряне кръга на спешността и комплексността при лечението на пациентите  в МБАЛ „Хигия“ АД.

 

Най-новото отделение в МБАЛ „Хигия“  бе официално осветено в Деня на здравето – 7-и април, в присъствието на екипа му, ръководителите на структурните звена в болницата и  мениджмънтът на лечебното заведение. Водосветът отслужи лично  негово преосвещенство Константийски епископ Яков.  Събитието уважи и кметът на община Пазарджик Тодор Попов.

Откриването на отделението е много важна стъпка за нас.  Болница „Хигия“ е лечебно заведение  с над  25-годишна история. Ние знаем колко е важно на пациентите да се предложи наистина качествена медицинска грижа, на европейско ниво. Вярвам, че ще работите успешно в името на здравето на пациентите , каза в словото си изпълнителния директор на Медицински комплекс „Хигия“, доц. д-р Стайко Спиридонов.  Ръководител на новоразкритата структура е д-р Лъчезар Кузев, специалист „Ортопедия и травматология“ с над 30-годишен трудов стаж. Заедно с него, в  екип ще работят  д-р Чавдар  Шоков и д-р Неделчо Пещерлиев.

За двойния празник в МБАЛ „Хигия“ АД, поздравителни адреси изпратиха директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова, председателят на Югоизточно европейски медицински форум д-р Андрей Кехайов, директорът на ОДМВР – Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и др.     

 Пресцентър 

Коментари