Институции

Новият обществен посредник откри приемната си

Пазарджик С много приятели и гости днес общественият посредник на община Пазарджик Георги Шопов откри приемната си.

Гости на омбудсмана бяха областният управител Гинче Караминова, кметът Товор Попов, председателят на Общински съвет Хари Хараламбиев, досегашният обществен посредник Иван Димитров, представители на съдилищата в града, на Окръжна прокуратура и на полицията, общински съветници.

 

ombydsman_priemna

G_Shopov1Георги Шопов окачестви присъствието на гостите си като знак на съпричастност и желание за съвместна работа. Не е важна визията на тази приемна, а това хората да се чувстват спокойни, че могат да потърсят решение на своите проблеми, каза той. "В моята работа не може да има малки и незначителни случаи. Всеки случай ще бъде подложен на внимателно проучване, за да се стигне до приемливи, законови решения. Няма да реагирам само тогава когато бъда сезиран. Смятам, че процесите в обществото и общината трябва да се следят внимателно, за да се реагира навреме и да се предотвратят проблемите. Винаги съм твърдял, че работя в екип и ще продължа да го правя – пълно взаимодействие между институцията на омбудсмана и държавните институции, за да се стигне до трайни и справедливи резултати.", добави Шопов

Гостите на откриването бяха единодушни, че човекът Георги Шопов, предвид професионалния му път като юрист досега, е изключително подходящ да представлява и защитава интересите на гражданите и с това институцията обществен посредник. Иван Димитров, бил омбудсман на община Пазаржик в продължение на 11 години, пожела на наследника си още по-дълъг път на този пост и като символичен жест му подари ключа за приемната, с който през тези години не се е разделял и за ден.

Приемната на обществения посредник се намира на познатото място – до централния вход на Общинска администрация.

Коментари