Политика

Новият областен председател на БСП с приемни в Пазарджик всяка сряда

Пазарджик И през тази година в Народното събрание ще продължим да поставяме на преден план реалните проблеми на хората. Въпроси в областта на данъчната политика, в изборното законодателство, сигурността, съдебната реформа. Това каза в Пазарджик зам.-председателят на НС на БСП Янаки Стоилов.

 

Той добави, че партията ще продължи да поставя въпроса за промени в данъчната политика и ще настоява за преминаване от пропорционално към прогресивно облагане. Във фокуса ще са промени в изборното законодателство, дискусията по проблемите на здравеопазването защото „все по-тежко значение придобива въпросът за здравното обслужване на хората поради очертаващия се дефицит на специалисти, рисковете от увеличаване на доплащанията и времето, което ще се чака за получаване на здравна помощ”. „На преден план ще стоят въпросите за хляба и сигурността. За сигурността на страната във вътрешен и международен аспект. За хляба – буквално. При приемането на бюджета на страната беше отхвърлено предложението да продължи субсидирането на тези организации, които осигуряват снабдяването с хляб и други хранителни продукти в малки отдалечени населени места. За област Пазарджик, повече или по-малко, това се отнася за четири общини – Белово, Лесичово, Панагюрище и Ракитово или 10 населени места и около 25 магазина. Снабдяването не е прекратено, но перспективите са неясни”, добави Стоилов. В Пазарджик той представи пред журналисти новият областен председател на партията Йордан Младенов. Младенов отчете факта, че застава начело на областната организация в нелек момент и затова стартира обиколки и срещи с общинските организации. Той добави, че предстои анализ на дейността им, а неговата задача е привличането на нови членове. Йордан Младенов ще има примен ден в Областния съвет на БСП в Пазарджик всяка сряда.

Председателят на групата общински съветници от БСП в ОбС – Пазарджик Стоян Парпулов пък коментира разнопосочното гласуване на актуализацията на бюджета за 2015 г. от страна на групата. Според него това се дължи на краткото време за запознаване с материала и невъзможността за обща позиция. Той добави, че за гласуването на Бюджет 2016 групата ще има единна позиция.

Коментари