Институции Общество

Нова година на площада в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Новогодишният концерт на площад „Константин Величков“ беше огласен под звуците на местната група Voice & Fingers, както и специално огнено представление -изненада от кмета Петър Куленски за гражданите и гостите на града. Малко преди настъпването на Нова година кмета се обърна лично към присъстващите на площада – ето какво каза той:

Скъпи пазарджиклии, скъпи гости, приятели,
Каква година! Година на предизвикателства, много и различни емоции, но и едно дългоочаквано обединение. Също като нашето събиране на площада днес, ние се обединихме в желанието си следващите години в Пазарджик да бележат нов възход за града ни. Сплотихме се, показахме си, че заедно можем да вървим напред; повярвахме в силите си и в това да можем да имаме свободата да определяме посоката, в която заслужаваме да се развиваме. Трудно беше, но е налице и промяната започва да се усеща, приятели!
Положихме основи за една много съзидателна година, вярвам, по-добра и честита за всички пазарджиклии. Искам на този ден, като затваряща се страница на една прочетена книга, заедно да осмислим преживяванията си, уроците си, предизвикателствата си, да ги разберем и да излезем по-добри през новата година. Към себе си, към близките си, към всички около нас. Нека си спомним, че пазарджиклии сме хора с дух – будни, любознателни и любопитни, със сърца, в които грее огън. Нека с този огън в нас и този на площада пред всички нас отново започнем да ковем красота и доброта, които да направят Пазарджик символ на просперитета. Нека продължим да си показваме, че не конфликтът, а диалогът води до растеж и разбирателство. Аз и нашата община избираме да застанем зад това с всичките си сили и нови възможности!
Броени минути преди новата година е вече повече от ясно, че успехът ни е възможен само когато сме обединени, когато имаме разбирателство, когато чертаем хоризонти с идеи за постижими цели и когато се слушаме, за да се чуем.

Скъпи хора,
Нека Новата 2024-та година да бъде щедра, здрава и плодородна за вас!
Нека тя бъде година на сбъднатите очаквания и мечти!
Нека тя бъде ваша и да ви подари усмивките, които да помните дълго
Присъединете се към мен в отброяването на последните секунди от 2023-та година – желая ви незабравима вечер!

Коментари