Криминално

Неутрализирана е група, манипулирала игрални автомати

Неутрализирана е организирана престъпна група, осъществявала иновативни измами в игрални зали и казина на територията на страната, съобщава МВР. Акцията е проведена от служители на ГДБОП, под ръководството на Софийска районна прокуратура.

При спецоперация на служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП е неутрализирана организираната престъпна група, действала на територията на цялата страната. В хода на разследването било установено,  че групата е изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати, посредством който изменяли компютърно-информационните данни в софтуера на хазартните съоръжения и реализирали неправомерни печалби в особено големи размери. Групата действала изключително конспиративно и професионално, всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност –един симулирал участие в хазартните игри,  друг- контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на компютърно – информационните данни в софтуера на хазартните автомати.
В хода на операцията са задържани четирима, непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения. При последвалите   процесуално – следствени действия от задържаните и автомобилите им са иззети електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и парична сума в особено големи размери.
Предстои привличане на задържаните в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл.212А от НК.

Коментари