Криминално

Нелегални цигари и алкохол, плюс опит за подкуп на униформени, в хода на полицейска операция

Пазарджик На територията обслужвана от ОДМВР-Пазарджик е проведена полицейска операция по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки. В нея са включени служители от секторите „Противодействие на икономическата престъпност”, „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР и полицейските управления в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград.

 

В хода на полицейските действия за извършени 246 проверки на жилища, стопански постройки и търговски обекти, моторни превозни средства. Органите на реда са открили и иззели общо 10 923 къса с цигари в опаковки или пликове, 37.538 кг сух нарязан тютюн и 62 литра високоградусов алкохол в различни разфасовки. По констатираните случаи са образувани 13 заявителски материала и са съставени 3 акта за установяване на административни нарушения.

В хода на операцията е задържан и шофьор, предложил подкуп на полицейски екип. Вчера рано сутринта автопатрул при РУ-Велинград извършвал проверки на улица в Ракитово. Униформените спрели „Опел”, управляван от ракитовеца И.К.- 58г. След проверка на возилото за наличие на акцизни стоки последвала проверка на документите на водача. Оказало се , че той е с отнета шофьорска книжка за друго извършено от него нарушение на Закона за движение по пътищата. Полицаите започнали съставянето на акт за установеното нарушение, при което И.К. решил да действа. Той подхвърлил на предната седалка на служебния „Опел Астра” банкнота от 50 лева с надеждата да му се размине. Така той още повече влошил положението си, защото е задържан в ареста, а спрямо него се водят две полицейски производства. Едното е за шофиране в срока на наложеното му наказание, а другото е за подкуп на длъжностни лица при изпълнение на служебните им задължения. Активните действия по противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки продължават на територията на целия регион.   

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик                   

Коментари