Криминално

Незаконно търгувани стоки са открити при полицейска акция

Иззети са около 80 кг перилни препарати и 50 флакона с парфюми

Пазарджик-област Богат асортимент акцизни стоки без акциз са открити на територията на областта, информира бюлетинът на ОД МВР Пазарджик. Само незаконно продаваните перилни препарати са 80 килограма.

 

Вчера служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР, колегите им от районните управления в Панагюрище, Велинград и Пазарджик, извършили проверки и претърсвания в Панагюрище, в пазарджишкия квартал „Изток”, Ракитово и село Братаница. Иззети са общо 1240 литра с алкохол без бандерол в различни разфасовки, 9921 къса с цигари от различни марки и около 1.600 кг сух нарязан тютюн. Спрямо четири жени и трима мъже са образувани бързи полицейски производства.

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” се проверили и търговски обект и маса са улична търговия в пазарджишкия квартал „Изток”. Там органите на реда открили за продажба перилни препарати от марките „Persil”, „Prevol”, „Ariel”, както и парфюми и тоалетна вода на марките „Bulgari”, „Gucci”, „Dolce&Gabanna”, „Hugo Boss”. Всичките стоки били продавани незаконно, тъй като търговците не притежавали съгласието на притежателите на правата на въпросните марки. Иззети са около 80 кг перилни препарати и 50 флакона с парфюми.   

Коментари