Общество

Неделчо Гарджаров има нужда от нашата помощ

Написано от ПЗИНФО

Някои житейски проблеми се решават трудно. Например събирането на средства за лечение, което може да спаси човешки живот. Понякога това не е по силите на отделен човек. Понякога човек губи надежда. Затова ние – семейството, близките и приятелите на Неделчо Гарджаров, се обръщаме към вас, мили хора, с най-искрена молба за подкрепа в неговата битка за пълноценен живот и бъдеще, за което единственият шанс е трансплантация на бъбрек във Франция.

Неделчо е на 41 години, от с. Тополи дол,  общ. Пазарджик. Като малък често е правил многократни уро инфекции с много висока температура. На 8-9-годишна възраст откриват, че има аномалия на уретрите и склерозирал ляв бъбрек, правят му операция, след което инфекциите изчезват и Неделчо има напълно нормално детство. През 2005 година, на 26-годишна възраст, се налага спешно да го включат на хемодиализа.  От тогава до сега, вече 15 години, животът му зависи от апарата за хемодиализа – три пъти седмично по 5 часа,. Въпреки това, всички болки и трудности не сломяват желанието му за живот. Дълги години неговата майка също е била на хемодиализа, баща му желае да му стане донор още през 2005 година, но се оказва че са от различна кръвна група и трансплантация в България не може да бъде осъществена. Към днешна дата Неделчо получи одобрение от френска клиника за трансплантация поради факта че там правят такива трансплантации, докато в България все още не.

Необходимата сума, от която се нуждае е около 20 000 лева, за самолетни билети, престой и лекарства. Операцията се поема от Здравната каса. Вярваме, че заедно ще успеем и с много любов и подкрепа Неделчо ще продължи да следва мечтите си! Благодарим Ви от все сърце!

Дарителска сметка: BG80UNCR70001519257056

Коментари