Култура Любопитно Общество

На 23 януари започват Зимни музикални вечери

Написано от ПЗИНФО

Международният фестивал „Зимни музикални вечери „Проф. Иван Спасов”, ще представи четиридесет и петото си издание от 23 до 26 януари в зала „Маестро Георги Атанасов”.
За участие в юбилейното издание са поканени придобилите световен престиж пазарджишки музиканти – сопраното Гергана Русекова и младият пианист Емануил Иванов.
Фестивалът, който се организира от Община Пазарджик, по традиция ще бъде открит с Българска рапсодия „Вардар” на Панчо Владигеров.
В първата вечер публиката ще има удоволствието да чуе Симфония № 9 на Лудвиг ван Бетховен в изпълнение на симфоничния оркестър на Пазарджик с участието на солистите Габриела Георгиева – сопран; Гергана Русекова – мецосопран; Михаил Михайлов – тенор; Ивайло Джуров – бас и Смесения хор на БНР. Тази година се навършват 250 години от рождението на великия композитор, чийто произведения ще бъдат изпълнени и в останалите вечери.
Във фестивала ще гостуват именити музиканти от Русия и Китай.
Концертът-матине с участие на млади дарования от школите по музика в Пазарджик ще е на 26.01.(неделя) от 11.00 часа.
Съпътстващото събитие ще е изложба на пазарджишкия художник Никола Стоименов – „Монохромна тишина“. Изложбата ще бъде открита в 18.00 часа, а откриването на фестивалната програма е в 18,30 часа.

Коментари