Общество

На училище в СОУ „Д-р Петър Берон”

Пазарджик Една поговорка казва „Денят се познава от сутринта!” Ако учебната година се познава от първия учебен ден, тази ще бъде много хубава. Слънце, цветя, родното училище и учители, приятели и усмивки посрещнаха учениците на 15 септември. В СОУ „Д-р Петър Берон”, както и в останалите школа на днешния ден, празникът се усещаше още преди дворът да се напълни с деца, родители и ученици.

 

Началото на празничната церемония постави химнът на Република България и вдигането на националния трибагреник. След като училищното знаме тържествено обиколи строените класове и беше отслужен празничен водосвет, директорът Станка Пашова приветства всички с „Добре дошли!” и им пожела „На добър час!”. „Мили първокласници, за вас денят е особено важен защото за пръв път прекрачвате училищния праг, за пръв път заставате пред учебниците, за пръв път сядате на училищния чин. Училището е и романтика, която иска много земни грижи. За него българинът е давал и залъка си през вековете”, каза г-жа Пашова и повери децата на техните учители, които да ги водят из света на знанието и ще учат всеки от тях да бъде човек.

Гост за откриването на учебната година беше кметът Тодор Попов. Здрави, успешни и щастливи дни на учениците и поводи за гордост на родителите им пожела кметът Тодор Попов, а на учителския колектив да продължава напред, защото техният атестат са учениците.

Поздравителни адреси за първия учебен ден училището е получило от народния представител Бойка Маринска и от областния управител Трендафил Величков.

Стихове от учениците и изпълнения на училищния хор „Звънче” допълниха празничното настроение на първия учебен ден.

Коментари