Криминално

На магистралата заловиха 13 чужденци без документи, побрани в лек автомобил

АМ „Тракия”

Полицаи от ОДМВР-Пазарджик задържаха 13 чужденци на автомагистрала „Тракия“, съобщават от пресцентъра на ОД МВР в града.

 

Днес, преди обяд, е получен сигнал от ОД МВР за засечен лек автомобил, преминал по АМ „Тракия” в посока София. Екипи на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР-Пазарджик незабавно са предприели организация за спирането му. В района на 86-ти километър полицаите подали сигнал със стоп-палка на водача на лек автомобил „БМВ“, но той не се подчинил и продължил. След кратко преследване автомобилът е спрян в района на 79-ти километър. Оказало се, че в „БМВ“-то пътуват 13 млади мъже и момчета, на видима възраст между 13 и 30 години, които са били без документи за самоличност. Идентифицирали са се като граждани на Афганистан.

На място е задържан и шофьорът – А.Д. -34 г. от русенското село Тръстеник. Той е криминално проявен и осъждан за грабеж и нанасяне на телесна повреда. Чужденците са предадени на служители от група „Миграция” при ОДМВР-Пазарджик. Те ще бъдат транспортирани към Домове за временно настаняване на чужденци. Спрямо А.Д. е образувано полицейско производство.    

 

Коментари