Политика

На конгрес в Пазарджик Обединени земеделци преизбраха Петя Ставрева за свой лидер

Написано от ПЗИНФО

Делегатите на VІ редовен конгрес на ПП Обединени земеделци преизбра Петя Ставрева за председател на партията. Форумът се проведе днес в Пазарджик.

За председател на Върховната контролно-ревизионна комисия на организацията беше преизбрана Зара Клисурова.

Гости на конгреса бяха народният представител Стефан Мирев и бившият депутат Панайот Ляков. Поздравителни адреси до делегатите на VІ конгрес изпратиха кметът на Пазарджик Тодор Попов и  председателите на БЗНС – Илия Зюмбюлев и на ЗС „Александър Стамболийски“ – Спас Панчев.

Обединени земеделци споделяме демократичните ценности и каузата на Обединена Европа. Ние вярваме, че в дух на партньорство и взаимно зачитане между партиите в семейството на ЕНП и демократичното пространство трябва да изградим общност и да обединим хората, които подкрепят евроатлантическия избор на България, заяви на конгреса Петя Ставрева.

Тя изтъкна, че парламентарните избори са избрали силно фрагментиран парламент, който е отражение на дълбоките разделителни линии в българското общество. Кризата на доверието на избирателите се задълбочава и създава опасност за овладяване на властта от популистки и тежко зависими формации, подчерта Ставрева.              Днес България има нужда от редовно демократично правителство, което да извади страната от енергийната, икономическа и социална кризи, каза тя.

Партиите от демократичната общност трябва заедно да дадем отпор на опитите България да бъде отклонена в грешни посоки, призова председателят на Обединени земеделци.

Време е за реални стъпки към консолидацията на земеделското движение, заяви Петя Ставрева.

ПП Обединени земеделци ще продължи да работи за утвърждаване за демокрацията в България, за продължаване на евроатлантическата интеграция и да отстоява принципите и целите на ЕС, записа в решенията си конгресът.

Сред задачите на националното ръководство на партията  е изготвянето на Платформа с актуалните приоритети на земеделското движение днес.

Делегатите на форума на ПП Обединени земеделци заявиха подкрепа за народа на Украйна в битката за свобода, независимост и териториална цялост. „Настояваме за продължаване на усилията на международната общност за намиране на  мирно решение на конфликта“, записа в решенията си конгресът.

Обединени земеделци препоръчват да се работи за осигуряване на продоволствената сигурност и за енергийната независимост на България чрез диверсификация и разработване на добива от собствени енергийни източници.

От партията настояват за стимулиране и финансиране чрез европейските програми на производствата, които осигуряват висококачествени продукти, отговарящи на европейските норми и стандарти и са експортно ориентирани.

Коментари