Институции

Национално признание за директора на РДСП – Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Цветелина Арапова-Чавдарова бе номинирана от колегите си от Агенция за социално подпомагане и получи приза на официална церемония в София.

Наградата бе връчена от г-жа Иванка Шалапатова, министър на труда и социалната политика на официална церемония в София.

Г-жа Арапова е „дялан камък“ за много поприща – администрация, медии, образование и разбира се – социалната работа. Изключително комуникативна, изградила ползотворно сътрудничество с партньорите ни от държавния и неправителствен сектор, тя отстоява в работата си необходимостта от висок професионализъм, отговорност към всеки човек, нестандартни подходи и навременна реакция при всяка кризисна ситуация.

С нейната активна помощ на събитието танцува фолклорен танцов състав „Чудесия“ от гр. Пазарджик и младежите взривиха публиката с изпълненията си.

Официалната церемония се проведе на 19 март – Световния ден на социалната работа в гр. София. Като домакин на празника д-р Надя Танева, изпълнителен директор на АСП, откри церемонията с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална – тя е изкуство. Г-жа Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!.

Гости на празника бяха също така заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция „Национална полиция”, ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.

Коментари