Криминално

Насаждения с марихуана, кражби и почерпени шофьори установи полицейска операция

Пазарджик Мащабна полицейска операция бе проведена на територията на цялата област в нощта на събота срещу неделя. В нея взеха участие екипи от пътна, охранителна и криминална полиция от районните управления в областта и секторите в ОДМВР-Пазарджик.

 

В хода на нейното провеждане са инспектирани близо 40 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения. Разкрити са 7 престъпления, като две от тях са за кражби на селскостопанска продукция и едно за притежаване на незаконно добита дървесина. Съставени са над 80 акта за установяване на административни нарушения и 70 фиша по Закона за движение по пътищата. Установени са седем водачи управлявали автомобилите си с концентрация на алкохол между 0.5 и 1.2 промила, двама с концентрация на 1.2 промила и един след употреба на наркотични вещества.

В хода на акцията служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик предприели действия по противодействие на незаконното отглеждане на дрога. В местност край пазарджишкото село Мало Конаре криминалистите спипали И.К.- 36г., П.З.- 29г. и стария им познайник Д.У.- 29г., всичките от Пазарджик. Станало ясно, че мъжете отглеждали 72 растения, които при направения полеви наркотест реагирали положително на марихуана. Дрогата е изкоренена и иззета, а „триото” задържано в ареста. Работата по случая продължава под наблюдение на прокуратурата, образувано е полицейско производство.        

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

Коментари