Общество

Най-голямото предприятие в Пещера „Биовет“ АД подкрепя мащабно почистване на Стара река, ето чия е идеята

Написано от ПЗИНФО

Рибарско сдружение “За Стара река“ организира мащабно почистване на коритото на реката, съобщи представителят на сдружението Мариян Христев.
„Направихме срещи с г-н Младенов и получихме съдействие от Биовет АД и Община Пещера. Ще ни бъдат отпуснати ръкавици, чували и ще бъде осигурен транспорт за извозване на боклука. Единственото нещо, от което имаме нужда е вашето присъствие и помощ в каузата си. Почистването се акцентрира главно върху течението на Стара река от Пещера до Батак.“ – поясни Мариян Христев.
„Ще чистим стоянките за колите, както и боклука, който е в реката, в рамките на постижимото. За съжаление природата няма ръце за да събере боклуците от човешката немърловист, а прекрасната река е в окаяно състояние. Сега е моментът да покажете, че не сте безразлични към заобикалящата ни среда.“ – допълни Христев.
Датата определена за почистването е осми май – събота, в 09:00 ч. , а сборен пункт е паркингът на „Рибката“. Там ще бъде проведен кратък инструктаж и ще се уточни разпределението по групи за почистването.
Добре е ако имате тази възможност да носите светлоотразителни жилетки.
„Не е пропоръчително довеждането на малки деца, тъй като пътят е натоварен. Всички жители на града и околието са добре дошли. В края на май, началото на юни на въпросната река ще се осъществи мащабно зарибяване. Отсечката Пещера – Батак ще бъде зарибена с „Балканска пъстърва“, а в района на Бяга и Исперихово – „Американска пъстърва“, средствата за закупуването на зарибителния материал ще бъдат осигурени от „Биовет“ АД. Ние сме “тези“, които се решиха да направят Крачката към някаква промяна и да покажат, че въпреки случващото се, винаги има светлина в тунела и наближават по – добри дни. Не го правим за НАС, правим го за ВСИЧКИ! Реките, язовирите, горите, земята и въздуха е на всички.“ – каза Мариян Христев.

Коментари