Любопитно Общество

Най-големият успех в професията идва, когато надминеш собствените си очаквания

Написано от ПЗИНФО

За преследването и постигането на мечтите за професионална реализация споделя Александрина Тодорова от Пазарджик, която е дистанционен участник в седмото издание на програмата за хора с различни възможности Open Mind на Теленор България

Като дългогодишен верен клиент на Теленор,

Александрина Тодорова от Пазарджик мечтае да работи в телекома, особено в продажбите и маркетинга.

Знае от години за програмата им за хора с различни възможности – Open Mind, но все не се решава да кандидатства. До миналата година, когато на 1 ноември става част от програмата като специалист по дигитално клиентско изживяване (Digital Customer Experience Specialist). Програмата дава шанс за хора с различни възможности да работят по реални бизнес проекти на компанията, а от тази година за първи път трима от тях участват дистанционно, от различни краища на страната.

32-годишната Александрина има богат опит в различни сфери. Със завършена английска филология от Пловдивския университет и магистратура “Превод и бизнес комуникация”, първата ѝ идея е да се занимава с преводи.

Работи няколко години за международни компании, всеки път в най-разнообразни области – недвижими имоти, реклама, счетоводство. Всеки път приема смело предизвикателството да навлезе в непознатата материя, да научи нещо ново и от едно динамично ежедневие да скочи в друго. Като истински Близнак, въображението ѝ не познава граници и винаги е отворена към различното и интересното.

Алекс разказва, че интервюто ѝ за позицията в Open Mind минава като събеседване,

което ѝ носи много позитивни преживявания – без колебание, открито им казва, че Digital отделът е мястото, където ще научи нещо ново, непознато е за нея и затова го предпочита. Нейната прямота и готовност да се развива в нови сфери печелят HR екипа. Така Александрина се оказва не с една, а с две нови позиции едновременно – сътрудник в e-shop и в Digital отдела в Теленор.

За да ги съвместява, ѝ е нужна голяма креативност. Точно това най-много допада на Алекс – да прилага предишния си опит, да ползва въображението си и да се учи, защото вярва, че човек трябва да опита от различни неща и да открие мястото си като професионална насока.

Още от началото Алекс се гмурва в същината на ангажиментите си. Особено вълнуващо за нея е да прави неща, познати ѝ досега само като потребител на телекомуникационни услуги.

Следи продажбите на продуктите в електронния магазин на компанията, обработва визии, пише ревюта на продуктите, допринася за развитието на MyTelenor приложението.

“Вече правя нещата с лекота”, с удовлетворение казва тя, радостна , че много бързо навлиза в задачите и преките ѝ ръководители и в двата екипа са доволни от нея и ѝ се доверяват.

Освен на точните им насоки, лекотата в навлизането в работния процес Алекс отдава и на добрата структура на Open Mind не само като програма, но и като екип. Среща невероятни хора – за нея това е най-големият плюс от включването ѝ в програмата.

“Споделям изразената от Джейсън Кинг надежда един ден да няма нужда от такива програми, въпреки че Open Mind за мен не е програма – не усещам абсолютно никаква разлика заради това, че съм по програма, а като човек нает при нормалните обстоятелства”, казва Александрина.

Надява се повече работодатели да развият подобни програми и споделя,

че за нея е удоволствие и привилегия да е част от Open Mind. “Програмата е от седем години, но за първа година се дава възможност на хора от различни градове да работят от дома си, изцяло дистанционно. Когато един човек е квалифициран, ще се намери начин да се изяви независимо дали е в офиса, или вкъщи. Имам много какво да науча и много какво да дам от себе си. Когато работиш с удоволствие, това не е работа, а част от теб.”

Коментари